Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Reklama

Sałatka w jabłku

2015-12-02 08:54

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Prosta sałatka podana w wyszukany sposób. Tym daniem możesz zachwycić każdego. Autorką pomysłu jest p. Maria Błaszczyk z Szarlejki k. Częstochowy.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• 4 jabłka

• 2 płaty śledziowe w oleju

• 2 ziemniaki

Reklama

• 1 marchew

• 2 jajka

• 2 łyżki majonezu

• sól, pieprz, 1/2 łyżeczki bazylii

• natka pietruszki

Wykonanie:

Z jabłek ściąć górę, bardzo dokładnie wydrążyć środek i pokroić go w kostkę.

Płaty śledziowe pokroić w drobną kostkę.

Ziemniaki, marchew i jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki połączyć, dodać przyprawy i majonez, wymieszać. Następnie nałożyć do wydrążonych jabłek i udekorować natką pietruszki.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 49/2015 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: przepisy kuchnia jedzenie sałatka

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Stąd widać Europę EDYTORIAL

Wiara napełnia nas pewnością, że grób Jezusa Chrystusa nie jest końcem naszego istnienia. »
Abp Wacław Depo

Reklama

Moje pismo Tęcza - 3/4 2017


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas