Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij
Prenumerata Moje Pismo Tęcza

Sałatka w jabłku

2015-12-02 08:54

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Prosta sałatka podana w wyszukany sposób. Tym daniem możesz zachwycić każdego. Autorką pomysłu jest p. Maria Błaszczyk z Szarlejki k. Częstochowy.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• 4 jabłka

• 2 płaty śledziowe w oleju

• 2 ziemniaki

Reklama

• 1 marchew

• 2 jajka

• 2 łyżki majonezu

• sól, pieprz, 1/2 łyżeczki bazylii

• natka pietruszki

Wykonanie:

Z jabłek ściąć górę, bardzo dokładnie wydrążyć środek i pokroić go w kostkę.

Płaty śledziowe pokroić w drobną kostkę.

Ziemniaki, marchew i jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki połączyć, dodać przyprawy i majonez, wymieszać. Następnie nałożyć do wydrążonych jabłek i udekorować natką pietruszki.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 49/2015 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: przepisy kuchnia jedzenie sałatka

Reklama

Zobacz także
Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Nie bawić się świętością! EDYTORIAL

Jedność jest darem Bożego Narodzenia. Nasze środowiska, miejsca pracy, rodziny Ojczyzna potrzebują tej jedności. »
Bp Andrzej Suski

Reklama

Prenumerata Moje Pismo Tęcza