Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Reklama

Falafele – potrawa arabska

2017-07-05 09:47

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Wakacje to czas podróży – również tych kulinarnych. A jeśli z jakiegoś powodu nie możemy wybrać się w podróż, we własnej kuchni możemy przyrządzić specjał choćby rodem z Bliskiego Wschodu. Przepis poleca ks. Paweł Rozpiątkowski.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• 200 g ciecierzycy

• mała cebula

• 2 ząbki czosnku

Reklama

• 2 łyżki mąki pszennej (lub z ciecierzycy)

• natka pietruszki

• kmin rzymski (mielony)

• kolendra

• sok z cytryny

• sól

Wykonanie:

Ciecierzycę namoczyć (12 godzin), odcedzić. Wrzucić do wysokiego naczynia, dodać pozostałe składniki i zblendować na aksamitną masę. Wstawić do lodówki i schłodzić. Po tym czasie formować kulki i smażyć na oleju na złoty kolor. Można podawać z jogurtem lub śmietaną.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 28/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: przepisy

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Tak zmądrzał, że aż zgłupiał EDYTORIAL

Dziękujemy ci, Boże, za Twój Kościół, w którym otrzymaliśmy godność dzieci Bożych, dar wiary i dar wychowania. »
Bp Ignacy Dec

Reklama

Kalendarz ścienny 2018


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas