Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij
BETEL - Zakupy z sercem - Deribie Mekanene

Kotlety z pieczarek i kaszy gryczanej

2017-09-19 14:55

Polub nas na Facebooku!

Smaczna, tania i szybka w przygotowaniu przekąska. Można ją podawać do kremowych zup, sałatek. Serwować na gorąco lub zimno.

Składniki:

• 5 dużych pieczarek
• 1 cebula
• 100 g kaszy gryczanej
• 2 łyżki bułki tartej
• przyprawy: sól, pieprz
• oliwa z oliwek

Reklama

WYKONANIE:

Pieczarki pokroić na ćwiartki, dodać pokrojoną cebulę i przesmażyć na oliwie. Kaszę gryczaną uprażyć. Pieczarki i kaszę zblendować, dodać bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie, rumieniąc z obu stron.

Opracowanie: Jolanta Marszałek, Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 39/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: kuchnia jedzenie

Reklama

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Cyfrowi fake dziennikarze EDYTORIAL

Obecność Jezusa pośród nas jest źródłem niezawodnej nadziei, otwartej na ostateczne zwycięstwo. »
Bp Andrzej Suski

Reklama

90 lat - Księga pamiątkowa Niedzieli


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas