Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij
Ratujdzieci.pl

Keczup z cukinii

2017-11-08 11:46

Opracowanie: Jolanta Marszałek, Wykonanie: Graziako

Polub nas na Facebooku!

Smaczny i prosty do zrobienia dodatek do różnych przekąsek i dań.

Składniki:

• 1,5 kg cukinii

• 1 kg cebuli

Reklama

• 1 kg cukru

• 1 szklanka octu 10-procentowego

• 1 koncentrat pomidorowy

• 1 łyżka soli

• 1 łyżka zmielonej ostrej papryki

• 1 łyżki curry

• 1 łyżki pieprzu

Wykonanie:

Cukinię obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Zmiksować z pokrojoną w kostkę cebulą. Zostawić w chłodnym miejscu na 6 godzin. Następnie wymieszać z cukrem i octem. Gotować 20 min. Dodać pozostałe składniki i gotować kolejne 15 min. Przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 15 min.

Niedziela Ogólnopolska 46/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Reklama

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Jak cudownie być Polakiem! EDYTORIAL

Prawdziwa miara sprawiedliwości i dobrobytu są piękne i szczęśliwe rodziny. »
Bp Krzysztof Nitkiewicz

Reklama

Ratujdzieci.pl


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas