22 maja br. dla uczczenia Światowego Dnia HDK uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych i Przemysłu Spożywczego w Przemyślu założyli klub HDK o nazwie "Kropla życia". Prezesem klubu została Agnieszka Kędzierska. Na pytanie, dlaczego chce oddawać krew, odpowiedziała: "Oddana kiedyś przez 7 żołnierzy krew uratowała mnie. Później zaczął oddawać krew mój tata. Teraz, gdy osiągnęłam dojrzałość, zdecydowałam, że sama będę spłacać zaciągnięty dług". Wiceprezesem wybrano Iwonę Dwornik. Funkcję sekretarza pełni Wioleta Pełech, a skarbnikiem jest Magdalena Czerkawska. Opiekunem klubu wybrana została Zdzisława Pomorska ucząca przedmiotów zawodowych. Warto zaznaczyć, że 5 spośród 28 członków klubu już kilka razy oddawało krew. Godna podkreślenia jest stworzona przez dyrekcję: Elżbietę Ciżmę-Szabagę i Agatę Nowak wspaniała atmosfera, sprzyjająca tworzeniu tego nowego dzieła.
Pomóż w rozwoju naszego portalu