Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Reklama

Schab ze śliwką

2017-12-15 11:44

Polub nas na Facebooku!

Składniki:


1 kg schabu bez kości
15 dag suszonej śliwki (najlepiej kalifornijskiej)
oliwa
czosnek granulowany
sól
pieprz
papryka ostra
gałka muszkatołowa

Wykonanie:

Reklama

Mięso umyć, naciąć przez środek otwór. Mięso natrzeć czosnkiem granulowanym, posypać przyprawami. Środek wypełnić śliwkami. Następnie mięso nasmarować oliwą, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem 1,5 godziny, od czasu do czasu obracając.15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę, by mięso się przyrumieniło.

Działy: Mięsa

Tagi: kuchnia

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Lotnisko, rodzina, świętość EDYTORIAL

Tak się rodziła Rzeczpospolita (…) kraj, w którym biedak mógł rozmawiać z królem, a głos króla bywał równy głosowi biedaka. »
Abp Andrzej Dzięga

Reklama

Moje pismo Tęcza - 11/12 2017


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas