(Przepis na 1 porcję)
1 filet z kurczaka (wielkość według apetytu), 2 łyżki dżemu brzoskwiniowego, 1/2 łyżeczki sosu chili, 1,5 łyżeczki musztardy delikatesowej, 1 łyżeczka miodu, sól, pieprz, sok z cytryny, 2 łyżki oliwy.
W teflonowym rondelku z przykryciem rozgrzewamy oliwę i smażymy lekko oprószony solą i pieprzem filet. Zrumieniony trzymamy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, aż mięso nabierze złocistego koloru. W kubeczku rozcieramy dżem z pozostałymi składnikami, połową zalewamy kurczaka - dusimy pod przykryciem przez 10 min. Przewracamy mięso na drugą stronę, polewamy pozostałym sosem i dusimy przez 5 min. Podajemy z grubym makaronem lub ugotowanym na sypko ryżem i zieloną sałatą z sosem jogurtowym.
Pomóż w rozwoju naszego portalu