(Przepis na 2 porcje)
1 plaster (5 dag) żółtego łagodnego sera, 1 plaster (10 dag) dobrze odciśniętego twarogu, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 czerwona cebula, 2 łyżki drobno posiekanej zieleniny (może być kompozycja: koperek, natka pietruszki, rzeżucha, młode pędy czosnku, lubiane świeże zioła), sól, pieprz, 1 szklanka jogurtu o smaku naturalnym, biały pieprz, liście sałaty.
Sery kroimy w drobną kostkę, jajka i cebulę siekamy. Na liściach sałaty układamy w równych ilościach: żółty ser, cebulę, biały ser, jajka - lekko oprószamy solą i pieprzem, posypujemy łyżką posiekanej zieleniny. Jogurt lekko ubijamy z niewielką ilością przypraw, gdy się spieni - polewamy porcje sałatki, całość posypujemy pozostałą zieleniną. Podajemy nie później jak 10 min po przygotowaniu.
Pomóż w rozwoju naszego portalu