Przepis na 2 porcje
2 duże liście sałaty, 1 pęczek rzodkiewek, 2-3 młode cebulki
ze szczypiorem, kawałek wędzonej ryby (makrela, dorsz), listki pietruszki.
Sos: 2 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz,
odrobina musztardy i cukru do smaku.
Na liściach sałaty rozkładamy rozdrobnioną, dokładnie
oczyszczoną z ości i pozbawioną skóry rybę, posypujemy szczypiorem
usiekanym razem z cebulką oraz plasterkami rzodkiewek. Tuż przed
podaniem polewamy sosem i przybieramy porcje listkami pietruszki.
Sos: Oliwę ucieramy z musztardą, solą i pieprzem, dodajemy
sok z cytryny i odrobinę cukru, składniki ucieramy, aż powstanie
lekki majonezik.
Pomóż w rozwoju naszego portalu