Każda porcja wystarczy na posmarowanie dwóch połówek bułki.
Pasta jajeczna
1 jajko ugotowane na twardo, 1 łyżeczka masła lub masła roślinnego,
1 mały ogórek konserwowy, 1 łyżka siekanego koperku, 1 łyżka gęstej
śmietany, sól, pieprz, odrobina musztardy.
Drobno usiekane jajko łączymy z usiekanym ogórkiem, masłem,
śmietaną i koperkiem. Przyprawiamy pastę według własnych upodobań
- rozsmarowujemy na bułce nie później jak 15 min po przygotowaniu.
Pasta serowa
1 filiżanka utartego na tarce z małymi otworami żółtego sera,
1 łyżka siekanego koperku, 1 duża łyżka gęstego majonezu, przyprawy
według potrzeby.
Ser łączymy z majonezem i koperkiem. Gdy trzeba, pastę
lekko doprawiamy do smaku. Nakładamy na bułkę nie później jak 15
min po przygotowaniu.
Pomóż w rozwoju naszego portalu