Składniki:
makaron orkiszowy - świderki, rurki lub muszelki
3-4 plastry szynki drobiowej (grubości 4-5 mm)
2-3 cebule
pieczarki
czosnek
szczypiorek
sól, pieprz
galgant, bertram
Przygotowanie:
Makaron orkiszowy ugotować al dente. Plastry szynki pokroić w kostkę lub paseczki, lekko podsmażyć na rozgrzanym maśle. Cebulę pokroić w talarki i przyrumienić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i dusić z cebulą. Wszystko razem wymieszać, dodać pokrojony szczypior, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Włożyć do naczynia do zapiekania. 2-3 łyżki startego sera żółtego lub jedno jajko z jedną łyżką śmietany rozmieszać ze szklanką wody. Całość wymieszać i zapiec w piekarniku.
Pomóż w rozwoju naszego portalu