Z czerwonej fasoli
Przepis na 2 porcje
1 mała puszka czerwonej fasoli w zalewie, 1 ząbek czosnku,
2 łyżki tartego żółtego sera, 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
2łyżki oliwy, liście sałaty i 1 pomidor do przybrania.
Dokładnie odsączoną fasolę łączymy z serem, przyprawami,
natką oraz usiekanym czosnkiem wymieszanym z oliwą i odstawiamy na
15 min w chłodne miejsce. Przed podaniem rozkładamy na liściach sałaty
i przybieramy cząstkami pomidora.
Z sera mozzarella
Przepis na 1 porcję
1 pomidor, 3 plasterki sera mozzarella, kilka listków
świeżej bazylii, oliwa.
Na talerzyku rozkładamy plasterki obranego ze skórki pomidora,
kropimy delikatnie oliwą, na nim kładziemy dwa, trzy plasterki sera
mozzarella. Całość posypujemy najdrobniej posiekanymi listkami świeżej
bazylii i jeśli trzeba dodajemy soli do smaku.
Pomóż w rozwoju naszego portalu